Terug naar alle molens

De Vier Winden

Burgerbrug, Noord-Holland

Niet ver van de Nederlandse kust staat windmolen ‘de Vier Winden’. Er staan in Nederland zes oud Hollandse molens die De Vier Winden heten. De molen van de Windcentrale is vernoemd naar een korenmolen uit 1847 in Sint Annaland, tussen de dorpen Reutum en Weerselo in de provincie Overijssel. Ongeveer 900 Winddelers krijgen stroom van deze windmolen.

De Vier Winden is de vierde molen van windpark Burgervlotbrug. De windmolen is gebouwd als onderdeel van een windpark van 9 windmolens, dat vlak aan de kust staat. Ook De Bonte Hen, De Blauwe Reiger en De Trouwe Wachter staan in ditzelfde windpark. Ze staan aan de Rijksstraatweg, iets ten noorden van Burgervlotbrug. Als je op de N9 Burgerbrug bent gepasseerd en richting het noorden rijdt, zijn de molens goed zichtbaar. Doordat het daar vaak en hard waait, levert de windmolen veel stroom op. In de app kun je zien dat de molen meer dan 98% van de tijd draait en ook vaak op vollast (op 100% van het vermogen).

De Vier Winden is gebouwd in 2009. Het is een Vestas V52 met een ashoogte van 65 meter en 850 kW nominaal vermogen. Vestas is een van de grootste windmolenfabrikanten ter wereld.

Aantal Winddelen: 5.512

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Vier Winden? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Rijksweg
1754 Burgerbrug
Netherlands