Terug naar alle molens

De Trouwe Wachter

Burgerbrug, Noord-Holland

De Trouwe Wachter is vernoemd naar een zogenaamde wipwatermolen in Tienhoven, een poldermolen uit 1832. Zo’n 1.600 Winddelers ontvangen groene stroom van De Trouwe Wachter van de Windcentrale.

De windmolen is de tweede windmolen in windpark Burgervlotbrug. Dit is een windpark van 9 windmolens, dat vlak aan de kust staat. In hetzelfde windmolenpark staan ook De Bonte Hen, De Blauwe Reiger en De Vier Winden. Ze staan aan de Rijksstraatweg, iets ten noorden van Burgervlotbrug. Als je op de N9 Burgerbrug bent gepasseerd en richting het noorden rijdt, zijn de molens goed zichtbaar. Doordat het daar vaak en hard waait, levert de windmolen veel stroom op. In de app kun je zien dat de molen meer dan 98% van de tijd draait en ook vaak op vollast (op 100% van het vermogen).

De Trouwe Wachter is gebouwd in 2009. Het is een Vestas V52 molen met een ashoogte van 65 meter en 850kW nominaal vermogen. Vestas is een van de grootste windmolen-fabrikanten ter wereld. Deze molen wekt jaarlijks naar verwachting 2.8 miljoen kWh op.

Aantal Winddelen: 5.602 Winddelen

 

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Trouwe Wachter? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Rijksweg
1754 Burgerbrug
Netherlands