Terug naar alle molens

De Bonte Hen

Burgerbrug, Noord-Holland

De Bonte Hen is vernoemd naar een oud-Hollandse oliemolen aan de Zaanse Schans in Zaandam. Deze is gebouwd in 1975 en het onderstel stamt uit 1693. De molenaar van deze molen heeft ook Winddelen! Het is de eerste windmolen in Burgerbrug die in eigendom is van Winddelers. Ongeveer 1.300 huishoudens ontvangen groene stroom van deze molen.

De windmolen is gebouwd als onderdeel van een windpark van 9 windmolens. In hetzelfde windmolenpark staan ook De Blauwe Reiger, De Vier Winden en De Trouwe Wachter. Ze staan aan de Rijksstraatweg, iets ten noorden van Burgervlotbrug. Als je op de N9 Burgerbrug bent gepasseerd en richting het noorden rijdt, is het de eerste molen die je tegenkomt. De molens staan achter een hek, maar zijn goed zichtbaar. Het waait veel en hard daar zo vlak naast de kust. Daardoor levert de windmolen veel stroom op. In de app kun je zien dat de molen meer dan 98% van de tijd draait en ook vaak op vollast (op 100% van het vermogen).

De windmolen is gebouwd in 2009. Het is een Vestas V52 met een ashoogte van 65 meter en 850kW nominaal vermogen. Vestas is een van de grootste windmolenfabrikanten ter wereld.

Aantal Winddelen: 5.579

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Bonte Hen? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Rijksweg
1754 Burgerbrug
Netherlands