Dé energieleverancier voor mensen die zelf op een eenvoudige manier 100% groene stroom willen opwekken. Voordelig en zonder zorgen.

De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Wij denken dat de huidige manier van energie leveren beter en goedkoper kan. Schoner en met een kortere keten van productie tot verbruik. ‘Groene’ stroom die je ontvangt van een traditionele energieleverancier is vaak grijs. Wij garanderen dat je echt groene stroom ontvangt en zorgen dat jij van de financiële voordelen profiteert.

We vinden ook dat iedereen zijn eigen stroomverbruik zelf duurzaam moet kunnen opwekken. Windenergie is een van de goedkoopste manieren om duurzame energie te produceren. Door de mogelijkheid te bieden om mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen op een voordelige manier zelf echt groene stroom opwekken. Zo draag je eenvoudig bij aan een duurzamer Nederland. En dat is ook nog eens heel leuk!

Winddelen is voor iedereen!

Bij De Windcentrale kan iedereen die stroom verbruikt zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. Veel mensen denken dat dat alleen mogelijk is met zonnepanelen. Het voordeel van windenergie is dat het beschikbaar is voor iedereen. Je hebt er geen geschikt dak voor nodig, het maakt niet uit of je een huur- of koopwoning hebt, en als je gaat verhuizen neem je je Winddelen gewoon mee of kun je er makkelijk weer vanaf. Bovendien is de investering een stuk lager en kun je alles zonder rompslomp binnen een paar minuten regelen.

Nu voorinschrijven >

 

Echt groen: geen certificaten

In Nederland kiezen veel mensen voor groene stroom via hun energieleverancier. Het gros van deze stroom is ‘vergroend’ met groencertificaten, zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO’s), bijvoorbeeld van oude Noorse waterkrachtcentrales. Scandinaviërs zelf, die deze stroom al 50 jaar gebruiken, nemen hierdoor op dit moment weer meer grijze stroom af. Dit is natuurlijk geen winst voor het milieu. Veel energieleveranciers verkopen zo groene energie, die eigenlijk grijs is. Met Winddelen van de Windcentrale ben je niet afhankelijk van groencertificaten, maar ben je in bezit van je eigen windmolen. Dan weet je zeker dat je zelf 100% groene stroom produceert én gebruikt.

Bekijk onze molens >

 

Draagvlak voor windenergie

De Windcentrale wil het draagvlak voor windenergie vergroten. Dat lukt ons door de keten te verkorten. Dat is efficiënter en voordeliger. De Windcentrale is expliciet geen eigenaar van de windmolens, dat zijn de Winddelers via een speciaal opgerichte coöperatie. Ons verdienmodel bestaat uit een eenmalige bijdrage in de aanschafprijs van een Winddeel en een jaarlijkse vergoeding voor het beheer van de coöperatie. Voor de levering van de resterende energie vragen we daarnaast een vastrecht van €4,50 inclusief BTW per product per maand. Deze vergoedingen zijn kostendekkend en staan vooraf vast. Zo kunnen we steeds meer mensen op een makkelijke en leuke manier betrekken bij windenergie!

Nu voorinschrijven >

 

"Met de Windcentrale wek ik net als duizenden anderen mijn eigen groene energie op en dragen we samen concreet bij aan een duurzamer Nederland"

Jan Terlouw - Ambassadeur van De Windcentrale

Duurzaamheidsdoelstellingen

Windenergie is cruciaal om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland te bereiken: 14% duurzame opwek in 2020. Nederland loopt ver achter op die doelstelling. Dit heeft veel te maken met ons overheidsbeleid. Wij zijn ervan overtuigd dat Nederlanders zelf veel sneller willen. Met de Windcentrale creëren we een breder draagvlak voor windenergie en bieden we iedereen de mogelijkheid om zelf stappen te zetten. Als de overheid het niet doet dan doen wij het!

Nu voorinschrijven >

Efficiënter: minder tussenpartijen

Er zijn in Nederland nog veel kansen voor groene windstroom. In Nederland waait het flink, maar lopen we achter met de bouw van windmolens. Van de inhaalslag profiteren tot nu toe vooral tussen-partijen, zoals banken, bedrijven en projectontwikkelaars. Zij maken de stroom duurder en de stroomketen een stuk minder efficiënt. Met de Windcentrale verandert dit. Een Winddeel is letterlijk een stukje van een grote windmolen. Door een of meer Winddelen te kopen, krijgen mensen het voordeel van groene stroom uit wind direct in eigen handen. Het voordeel gaat dus niet naar een energiebedrijf of investeerder, maar naar jou als consument.

Bereken je voordeel >

 

Investeren in stroom in plaats van euro’s

Met Winddelen wek je groene stroom op voor eigen gebruik. De opbrengst is dus in kilowatt-uren (kWh) en niet in euro’s. We zien Winddelen daarom niet als een financiële investering, maar als een leuke en voordelige manier om jezelf te voorzien in je eigen stroombehoefte. Het voordeel van zelf je eigen windenergie opwekken is onder andere afhankelijk van de stroomprijsontwikkeling. Omdat de toekomstige stroomprijzen onbekend zijn, is de waarde van de stroom die je gaat produceren onbekend. Wel kunnen we bepaalde aannames doen. Zo kunnen we stellen dat zelfs als de stroomprijs de komende 20 jaar niet stijgt, je toch al een financieel voordeel hebt ten opzichte van stroom afnemen bij een traditioneel energiebedrijf.

Nu voorinschrijven >

 

 

15.000 huishoudens gingen je voor!