De Windcentrale is dé energieleverancier voor mensen die zelf op een eenvoudige manier 100% groene stroom willen opwekken

 

Harm Reitsma richtte de Windcentrale in 2010 op om de overstap naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Het is zijn overtuiging dat de huidige manier van energie leveren beter en goedkoper kan. Schoner en met een kortere keten van productie tot verbruik. Onze droom is nu:

  • Zelf opwekken van energie voor iedereen mogelijk maken
  • Transparantie brengen in de energieketen
  • Duurzame energie leuk en tastbaar maken voor de consument

Ons team is inmiddels flink uitgebreid en we zetten ons dagelijks met veel enthousiasme in voor een beter milieu. En dat doen we met Winddelen, de meest duurzame groene stroom die er is. Met Winddelen draag je bij aan een duurzamer Nederland met je eigen groene stroom. En het nog leuk en voordelig ook!

Wat we doen

Bij de Windcentrale word je mede-eigenaar van een windmolen. Daarmee wek je zelf je eigen 100% duurzame windenergie op. Iedereen kan meeprofiteren van het rendement en de groene stroom van windmolens. Het voordeel gaat dus niet naar een energiebedrijf of investeerder, maar naar jou als consument.

Iedereen kan Winddeler worden. En met iedereen, bedoelen we ook echt iedereen. Of je nou een koophuis of huurhuis hebt, een dak op het zuiden of noorden of veel of weinig geld hebt, Winddelen zijn altijd een goede optie.

 

Waarom doen we dit?

Wij vinden het belangrijk dat we zo snel mogelijk onafhankelijk worden van fossiele energiebronnen. Om de klimaatdoelstellingen te halen en een duurzamere manier van leven mogelijk te maken, moeten we alle zeilen bijzetten.

Wij zijn ervan overtuigd, dat windenergie een belangrijk middel is om deze doelen voor elkaar te krijgen. We willen meer draagvlak creëren voor windenergie door het eigendom in handen van de gebruikers te leggen. Zo kun je als consument investeren in groene stroom, in plaats van in euro’s.

"Met mijn Winddelen wek ik net als duizenden anderen mijn eigen windenergie op en dragen we samen concreet bij aan een duurzamer Nederland"

15.000 Winddelers en 10 Windmolens

We zijn enorm trots dat er al ruim 15.000 mensen Winddeler zijn geworden. Dat zijn ruim 15.000 mensen die hetzelfde geloven als wij. Dat is fantastisch!

Op dit moment staan er 10 molens van de Windcentrale in Nederland. Daar laten we het niet bij. We hopen dat ook de rest van Nederland zich hard maakt voor het milieu. Daarom willen we nog minstens 15.000 nieuwe Winddelers erbij krijgen.

 

Help je ons mee in het verwezenlijken van onze missie?