Terug naar alle molens

De Blauwe Reiger

Burgerbrug, Noord-Holland

De Blauwe Reiger is vernoemd naar een gebouwde korenmolen in Haaften, die daar staat sinds 1856. Vanaf 1 mei 2014 is de windmolen de Blauwe Reiger in eigendom van ongeveer 1.500 Winddelers.

De Blauwe Reiger is de derde molen van windpark Burgervlotbrug. Hier staan in totaal 9 windmolens, waaronder ook De Bonte HenDe Trouwe Wachter en De Vier WindenHet windpark staat vlak aan de kust. Doordat het daar vaak en hard waait, levert de windmolen veel stroom op. In de app kun je zien dat de molen meer dan 98% van de tijd draait en ook vaak op vollast (op 100% van het vermogen). 

De Blauwe Reiger is gebouwd in 2009. Het is een Vestas V52 met een ashoogte van 65 meter een 850 kW nominaal vermogen. Vestas is een van de grootste windmolenfabrikanten ter wereld.

Aantal Winddelen: 5.534

 

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Blauwe Reiger? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Rijksweg
1754 Burgerbrug
Netherlands