Terug naar alle molens

Het Rode Hert

Culemborg, Gelderland

Het Rode Hert is vernoemd naar een korenmolen (’t Roode Hert) uit 1925 in Alkmaar. Binnen 13 uur tekenden 1.700 mensen zich in voor deze molen. Dat was een wereldwijd crowd-funding record. De molen wekt sinds 1 januari 2014 stroom op voor deze 1.700 Winddelers.

Het Rode Hert staat aan de rand van Culemborg en was 8 jaar oud toen hij in handen kwam van Winddelers. Hij staat in Culemborg samen met De Ranke Zwaan en De Witte Juffer. Het is de meest westelijke van de 3 windmolens en daarom goed gepositioneerd voor westelijke winden. Je kunt Het Rode Hert, De Ranke Zwaan en De Witte Juffer bezoeken aan de N320. De molens staan wel achter een hek, waardoor je tot op ongeveer 35 meter afstand blijft.

Het Rode Hert is gebouwd in 2005. Het is een Vestas V80-molen met een ashoogte van 80 meter en een vermogen van 2.000kW. Vestas is een van de grootste windmolenfabrikanten ter wereld. Naar verwachting wekt het Rode Hert jaarlijks ruim 3,3 miljoen kWh aan groene stroom op.

Aantal Winddelen: 6.648

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen Het Rode Hert? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Provincialeweg
4107 Culemborg
Netherlands