Terug naar alle molens

De Witte Juffer

Culemborg, Gelderland

De Witte Juffer is vernoemd naar een korenmolen, die in IJzendijke in Zeeland staat en is gebouwd in 1845. Sinds 1 januari 2014 genieten ruim 1.400 Winddelers van groene stroom van deze windmolen.

De Witte Juffer staat in hetzelfde windpark als Het Rode Hert en De Ranke Zwaan, aan de rand van Culemborg. De Witte Juffer is de middelste windmolen. Je kunt Het Rode Hert, De Ranke Zwaan en De Witte Juffer bezoeken aan de N320. De molens staan wel achter een hek, waardoor je tot op ongeveer 35 meter afstand blijft.

Deze windmolen is gebouwd in 2005. Het is een Vestas V80 met een ashoogte van 80m en een nominaal vermogen van 2.000kW. Vestas is een van de grootste windmolen-fabrikanten van de wereld. Jaarlijks wekt de Witte Juffer ruim 2,8 miljoen kWh groene stroom op.

Aantal Winddelen: 5.721

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Witte Juffer? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Provincialeweg
4107 Culemborg
Netherlands