Terug naar alle molens

De Ranke Zwaan

Culemborg, Gelderland

De Ranke Zwaan heeft zijn naam te danken aan een molen in Ouderkerk aan de Amstel, een zogenaamde poldermolen. Alle Winddelen van molen de Ranke Zwaan waren in iets meer dan 1 dag verkocht. Sinds januari 2014 wekken ruim 1.600 huishoudens hun eigen stroom op met de Ranke Zwaan.

De Ranke Zwaan is identiek aaHet Rode Hert en staat ook in hetzelfde windpark in Culemborg, samen met De Witte Juffer. De Ranke Zwaan is de meest oostelijke windmolen, dus bij oostenwind profiteren de Winddelers van De Ranke Zwaan optimaal. Je kunt Het Rode Hert, De Ranke Zwaan en De Witte Juffer bezoeken aan de N320. De molens staan echter wel achter een hek, waardoor je tot op ongeveer 35 meter afstand blijft.

De Ranke Zwaan is gebouwd in 2005. Het is een Vestas V80-molen met een ashoogte van 80 meter en een vermogen van 2.000kW. Vestas is een van de grootste windmolenfabrikanten van de wereld. Jaarlijks wekt de Ranke Zwaan naar verwachting meer dan 3 miljoen kWh groene stroom op.

Aantal Winddelen: 6.164

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Ranke Zwaan? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Provincialeweg
4107 Culemborg
Netherlands