Terug naar alle molens

De Jonge Held

Delfzijl, Groningen

De Jonge Held is vernoemd naar een oude Hollandse windmolen uit Groningen die in 1829 is gebouwd. Winddelen van De Jonge Held waren zó gewild dat ze allemaal binnen 1 maand (oktober 2012) waren vergeven. Ze voorzien sinds 1 januari 2013 ruim 2.500 Winddelers van stroom. De boer, die eigenaar is van de grond waarop de molen staat, is positief verrast over het aantal Winddelers dat elk jaar bij de molen komt kijken.

De Jonge Held staat in Meedhuizen en is onderdeel van windpark Delfzijl-Zuid. Het is de meest zuidwestelijk windturbine van het park, dus hij vangt meestal de meeste wind. Hij staat net naast De Grote GeertJe kunt De Jonge Held en De Grote Geert bezoeken ten oosten van de N362. Er staat geen hek omheen, dus je hebt vrije toegang tot aan de windmolens.

De Jonge Held is gebouwd in 2008. Het is een Enercon E70 molen met een ashoogte van 85 meter en een nominaal vermogen van 2.300kW. De Enercon E-70 windturbine is een zeer betrouwbare windturbine van Duitse makelij. Hij heeft geen tandwielkast, maar het is een ‘direct-drive’ turbine. Daardoor is  minder onderhoud nodig. De verwachte energieproductie is 5 miljoen kWh per jaar.

Aantal Winddelen: 10.154

 

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Jonge Held? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

N362
9937 Meedhuizen
Netherlands