Terug naar alle molens

De Grote Geert

Delfzijl, Groningen

De Grote Geert is vernoemd naar een oude Hollandse windmolen in Groningen, die in 1818 is gebouwd. Het was de eerste windmolen die in bezit kwam van Winddelers. Hij voorziet sinds 1 januari 2013 maar liefst 2.600 Winddelers van stroom. De boer, die eigenaar is van de grond waarop de molen staat, is positief verrast over het aantal Winddelers dat elk jaar bij de molen komt kijken.

De Grote Geert staat in Meedhuizen en is onderdeel van windpark Delfzijl-Zuid. Hij staat in de zuidwest-hoek van het windpark, net naast De Jonge HeldJe kunt De Grote Geert en De Jonge Held bezoeken ten oosten van de N362. Er staat geen hek omheen, dus je hebt vrije toegang tot aan de windmolens.

De windmolen is gebouwd in 2008. Het is een Enercon E70 met een ashoogte van 85 meter en een nominaal vermogen van 2.300kW. De Enercon E-70 windturbine is een zeer betrouwbare windturbine van Duitse makelij. Hij heeft geen tandwielkast, maar het is een ‘direct-drive’ turbine, waardoor minder onderhoud nodig is. De verwachte jaarlijkse productie van De Grote Geert is ruim 4.9 miljoen kWh.

Aantal Winddelen: 9.910

 

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Grote Geert? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

N362
9936 Farmsum
Netherlands