Terug naar alle molens

De Boerenzwaluw

Burum, Friesland

De Boerenzwaluw is de eerste Friese windmolen die in eigendom van Winddelers is. De molen dankt zijn naam aan de locatie op een boerenerf en een vernoeming naar de oude Friese koren- en zaagmolen De Zwaluw uit 1875. Deze stond niet ver van Burum. Aangezien de molen op een boerenerf staat, heeft de Windcentrale daar een twist aan gegeven door deze molen de Boerenzwaluw te noemen. De boerenzwaluw is een vogel die typisch voorkomt op boerderijen. De Boerenzwaluw produceert vanaf 1 augustus 2016 stroom voor 850 Winddelers. 

Terwijl de andere molens onderdeel zijn van een windpark, staat deze molen alleen op het boerenerf in het Friese Burum. Vanaf de Friesestraatweg, de weg die daar langs loopt, kun je de molen goed zien.

De Boerenzwaluw is gebouwd in 2015. Het is een Enercon E-44 met een ashoogte van 40 meter een 900kW nominaal vermogen. Aangezien Enercon windturbines bekend staan als erg betrouwbaar, kan deze molen nog jarenlang stroom opwekken voor de Winddelers. Verwacht wordt dat de molen jaarlijks 1.5 miljoen kWh opwekt.

Aantal Winddelen: 3.000

 

Wil je Winddelen aanschaffen van windmolen De Boerenzwaluw? Dit betekent dat je klant wordt bij Greenchoice en zij vanaf dan jouw energieleverancier zijn. Neem voor het aanschaffen van Winddelen of vragen, snel contact met ons op via dit formulier.

Locatie

Friesestraatweg 17A
9851 TA Burum
Netherlands