Je voordeel

Wat zijn je voordelen?

Met een Winddeel word je mede-eigenaar van een windmolen en wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is bij gelijkblijvende of stijgende stroomprijzen voordeliger dan stroom afnemen van een traditionele energieleverancier*. Dit geldt voor zowel grijze als voor groene stroom. Hoe kan dat?

1Geen tussenpartijen, dus goedkoper

  • De stroom komt direct van je eigen windmolen
  • Windcentrale levert de stroom zelf bij je thuis af
  • Er zijn dus geen tussenpartijen die de stroom duurder maken, zoals projectontwikkelaars, windmolenexploitanten, stroomhandelaars of energieproducenten
  • Dat is voordeliger dan stroom afnemen van een traditionele energieleverancier*

*In vergelijking met de huidige (gemiddelde) variabele stroomtarief van Essent, Nuon en Eneco.
Dit is het tarief dat de meeste Nederlanders betalen.

2De zekerheid van een vaste prijs voor je stroom

  • Een nieuw Winddeel kost tussen de € 200,- en € 350,-
  • Daarnaast betaal je per Winddeel jaarlijks een exploitatiebijdrage van ongeveer € 15,- tot € 20,-
  • Hoe hoger de stroomprijzen, hoe groter je voordeel
  • Als de stroomprijzen dalen is je voordeel minder groot of kan dit zelfs negatief zijn.

Hoe groot is je voordeel?

Met Winddelen wek je stroom op voor eigen gebruik. De opbrengst is dus in kilowatturen en niet in euro’s. Omdat de toekomstige stroomprijzen onbekend zijn, is de waarde van de stroom die je gaat produceren onbekend. Wel kunnen we bepaalde aannames maken. Zo kunnen we stellen dat zelfs als de stroomprijs de komende 15 jaar niet stijgt, je toch al een financieel voordeel hebt ten opzichte van stroom afnemen bij een traditioneel energiebedrijf*.

Een stijging van de stroomprijs met 2% per jaar betekent een financieel rendement van ongeveer 5-6% per jaar. Elke stijging van de stroomprijs houdt dus een extra financieel voordeel in. Omdat de kosten van Winddelen vrijwel vaststaan, weet je ook zeker dat je geen last meer hebt van eventuele stijgingen van de stroomprijs.

De kosten per molen verschillen. Een nieuw Winddeel kost eenmalig ongeveer tussen de € 200,- en € 350,-. Daarnaast betaal je per Winddeel jaarlijks ongeveer € 15,- tot € 20,- exploitatiekosten. Een Winddeel wekt naar verwachting jaarlijks gemiddeld 500 kWh aan stroom op. De stroom die je Winddelen produceren, wordt in mindering gebracht op je jaarnota. Je betaalt nog wel energiebelasting over je stroomverbruik, dus ook over de stroom die is opgewekt met je Winddelen.

We zien Winddelen dus niet als een investering, maar als een leuke en voordelige manier om jezelf te voorzien in je eigen stroombehoefte.

Je kunt je nu (geheel vrijblijvend) voorinschrijven voor de volgende windmolen. Zo krijg je voorrang op iedereen die zich na jou inschrijft.

Voorinschrijven

 

*In vergelijking met het variabele stroomtarief van Essent, Nuon en Eneco. Dit is het tarief dat de meeste Nederlanders betalen.