20 maart 2012

Introductie Anne

Mijn naam is Anne Janssens en ik werk sinds januari 2012 voor de Windcentrale. Al tijdens mijn studie natuurkunde heb ik een enorme passie voor duurzaamheid ontwikkeld.

De nadruk lag hierbij vooral op technische ontwikkelingen van zonnepanelen. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt voor DSM en KPN.  Naast mijn reguliere werk heb ik me ingezet voor Leaders for Nature en hard gewerkt aan het naar de markt brengen van zonnepanelen, bijvoorbeeld aan woningcorporaties. Dat deed ik vanuit mijn eigen bedrijf, SOFY Energy.

Ik vind het technische aspect van hernieuwbare energie interessant, maar ben vooral gedreven om bij te dragen aan een mooi alternatief voor fossiele energie. Het is fantastisch om van dichtbij meegemaakt te hebben dat enkele hernieuwbare energie producten de afgelopen jaren een volwassen stadium hebben bereikt: Nu is het moment aangebroken dat het voor consumenten en bedrijven financieel aantrekkelijker kan zijn om in groene energie te investeren dan grijze energie af te nemen van energiemaatschappijen.

De Windcentrale heeft hiervoor in mijn ogen een van de mooiste wegen gevonden. Het biedt een financieel competitief en eenvoudig product en heeft daarmee de potentie om de transitie naar duurzame energie een significante versnelling te geven. Ik ben dan ook ontzettend blij en trots om al mijn tijd te steken in het vormgeven en realiseren van de Windcentrale!

Lees meer