10 januari 2014

Internationale aandacht voor de Windcentrale

Afgelopen half jaar was er veel internationale aandacht voor de Windcentrale. Met name het feit dat we een wereldwijd crowdfunding record braken door binnen 13 uur meer dan 1 miljoen euro te verzamelen voor de aankoop van het Rode Hert sprak tot de verbeelding.

In onder andere Spanje en de V.S. zijn mensen geïnteresseerd in het zelf energie opwekken door middel van Winddelen. Zo schreef blog Renewable Energy World over het record in crowdfunden en de Spaanse website La Informacion berichtte uitgebreid over het idee achter de Windcentrale. Dit bericht was op social media erg populair, het werd 5000 keer gedeeld op Facebook en 700 keer getweet op Twitter.

Treehugger, één van de grootste duurzame blogs ter wereld, besteedde aandacht aan ons in een lang artikel over de verkoop van het Rode Hert. Behalve dat er veel over ons werd geschreven ontvingen we de Cleantech Award van het Wereld Natuur Fonds en was Harm Reitsma in november 2013 aanwezig op de MEDays conferentie in Marokko. Tijdens deze conferentie werd ondermeer besproken op welke wijze het Windcentrale model zou kunnen worden toegepast in Afrika. Die mogelijkheid is reëel en we moeten dit zeker verder kaan verkennen. Heel erg leuk om te merken dat ons concept ook in het buitenland interesse opwekt.

Lees meer