11 december 2012

Geld staat nu bij de notaris!

Vrijdag 7 december 2012 was een belangrijke dag. De verkoper van de windmolens had als eis gesteld dat hij op 7 december 100% zekerheid wilde krijgen dat de Windcentrale voldoende geld zou hebben om de windmolens te kopen. We hadden op 31 oktober al voldoende deelnemers maar we moest nog wel al het geld incasseren. Dit is op tijd gelukt en op 7 december hebben we al het geld voor de koop van de molens overgemaakt naar een zogenaamde Derdenrekening van de notaris.

Op 1 januari 2013 zal de notaris het geld overmaken naar de verkoper van de windturbines. Vanaf dat moment gaan de 5600 Winddelers starten met de productie van hun eigen stroom. Een historisch en fantastisch moment waar wij enorm naar uitkijken.

De Windcentrale is nog druk bezig met de afhandeling van alle zaken. Zodra we weer wat tijd hebben starten we met het maken van de App. Op deze App zal real time te zien zijn wat de productie is van de molens. De App ontwikkelen gaat wat tijd kosten maar wat nog meer tijd kost is het verkrijgen van de real time data uit de molens. De molens zijn nu nog analoog aangesloten met een inbel modem. De Windcentrale heeft al een offerte aangevraagd voor een digitale aansluiting maar we zijn gewaarschuwd dat dit proces enige tijd kost.

Hoe verder? Iedere dag schrijven er weer nieuwe mensen in op de inschrijflijst voor een volgende windmolen. We hebben dus nieuwe windmolens nodig die we kunnen gaan kopen. De Windcentrale heeft al contact met veel verschillende partijen hierover maar als je een goede tip hebt, laat het ons weten!

Hartelijke groet,

Harm

Lees meer