4 december 2018

Energieneutraal en gasloos met je eigen windenergie?

We lezen de laatste tijd veel over het klimaatakkoord. Over de impact van klimaatverandering. Het VN IPCC rapport dringt er op aan om de opwarming te beperken tot 1,5 graad. Dat wereldwijd moeten de inspanningen verdrievoudigen om CO2 uitstoot te verminderen . Dichterbij huis gaat de gaskraan dicht en moeten we gaan afkicken van aardgas. Windenergie zal in 2030 de voornaamste bron van hernieuwbare energie zijn.

Grote en abstracte onderwerpen waarbij het voor jou en mij soms verdomd lastig is om te begrijpen wat dit betekent voor de thuissituatie en hoe je hier aan kan bijdragen. Van het gas af? Kun je het je voorstellen hoe? Het lijkt soms bijna onmogelijk om in beweging te komen. En dat is nu net wat we nodig hebben. Dat jij samen met een heleboel anderen in beweging komt en niet langer wacht met de onvermijdelijke stap naar energieneutraal of gasloos wonen.

Hoewel van het gas af nu nog vrij abstract klinkt, was dit misschien 20 jaar geleden hetzelfde met je eigen energie opwekken. Kijk waar we nu staan. De hoeveelheid zonnepanelen die in 2018 zijn bijgelegd is nog nooit zo groot geweest. Zonneparken in Nederland is geen rariteit meer. Windenergie uit windparken op zee de nieuwe norm. En je kunt als particulier ook mede-eigenaar worden van een windmolen via een veeltal aan coöperatieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Winddelen van de Windcentrale. Zo kun je dus ook zelf windenergie opwekken!

Een search op Google op deze onderwerpen is meestal vrij overweldigend. De adviezen vliegen je om de oren. Van wat vaker een warme trui aantrekken of wat korter douchen tot volledige renovaties van je huis. Gelukkig zijn er altijd goede partijen die je hierbij kunnen helpen. Sinds kort is de Windcentrale een partnership aangegaan met Woon Duurzaam.

 

 

 

Woon Duurzaam richt zich volledig op de transitie naar gasloos wonen. Zij hebben een grote expertise op de mogelijkheden om volledig of stapsgewijs van het gas af te komen. Met een rijk netwerk van partners die oplossingen aanbieden kan Woon Duurzaam voor ieder huishouden tot een goed advies komen.

Daarmee is Woon Duurzaam, net als de Windcentrale, een pionier in de duurzame energie transitie. Bovendien neemt het elektriciteitsverbruik bij gasloos wonen fiks toe. Des te meer reden om dat dan direct zelf op te wekken. Met zonnepanelen of met Winddelen. Het ongeschikte dak voor zonnepanelen is daarmee opgelost. Koop samen met mensen die geloven waar jij in gelooft je eigen windmolen en ga zelf windenergie opwekken.

Bij de Windcentrale geloven we in de kracht van het individu. Iedere Nederlander kan het verschil maken. Tegelijkertijd geloven we ook in de kracht van samenwerken. We gaan bewust op zoek naar bedrijven en organisaties die onze visie delen. Woon Duurzaam is daar een mooi voorbeeld van. Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om positieve verandering teweeg te brengen.

Stap voor stap naar een energie neutrale en gasloze samenleving! Bekijk hier hoe jij op windenergie kunt wonen!

 

Meer over Winddelen

 

Lees meer

    De stap naar energie neutraal 1 click verwijderd!