Groen en goedkoop

Met Winddelen wek je zelf je eigen groene energie op. Wat je meer verbruikt dan je Winddelen opwekken levert de Windcentrale bij. Als je wilt, kun je ook CO2-gecompenseerd gas tegen de kostprijs bij ons afnemen. Zo heb je jouw energie zelf in de hand en heb je met maar een partij te maken. Wel zo makkelijk!

100% Hollandse Windstroom

De stroom die wij leveren is 100% afkomstig van windmolens in Nederland. Je ontvangt dus geen groene stroom uit het buitenland. Zo weet je zeker dat het duurzaam is.

CO2 gecompenseerd gas tegen kostprijs

Wij leveren gas tegen kostprijs. Het gas dat jij gebruikt, compenseren wij volledig met verschillende bosprojecten in de wereld. Zo minimaliseren wij jouw footprint.

Geen tussenpartijen dus goedkoper

De Windcentrale levert de stroom bij je thuis af. Je krijgt dus niet te maken met tussenpartijen die de stroomprijs omhoog kunnen krikken. Efficiënter en goedkoper!

Bekijk onze Tarieven

Als Winddeler stap je automatisch over naar de Windcentrale. Wij regelen dit voor je dus geen zorgen. Het is in minder dan 2 minuten geregeld met onze overstapservice.

Winddelers hebben altijd de wind mee!

3 meest gestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Groene energie

Bij de Windcentrale zorgen we ervoor dat iedereen zijn eigen groene energie kan opwekken met Winddelen. Steeds meer mensen zijn bewust van de klimaatdoelstellingen en willen overstappen op groene stroom. Ze kiezen bijvoorbeeld voor Winddelen, groene stroom van hun energieleverancier of gaan zelf aan de slag met zonnepanelen. We zijn blij om te zien dat het klimaat steeds meer aandacht krijgt!

Is groene stroom echt groen?

Helaas is groene energie van een energieleverancier vaak ‘vergroend’. Dat klinkt misschien goed, maar de werkelijkheid steekt iets anders in elkaar. Het heeft allemaal te maken met groencertificaten, zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dit zijn certificaten die moeten bewijzen dat er een bepaalde hoeveelheid groene stroom is opgewekt. Dit opwekken gebeurt vaak in het buitenland en die GvO’s zijn verhandelbaar. Met andere woorden: het zou dus zomaar kunnen dat een Nederlands energiebedrijf met een kolencentrale, een GvO koopt bij een Noorse waterkrachtcentrale. Op papier krijg je dan groene stroom. Maar is dat in de realiteit ook zo?

Wel 100% groen

Bij de Windcentrale kennen we alleen maar échte groene energie. We werken niet met die buitenlandse groencertificaten, want dat hebben we niet nodig. Alle stroom die onze Nederlandse windmolens produceren, is 100% groene windenergie. Als je Winddeler bent, krijg je automatisch groene energie want je wekt het natuurlijk zelf op. Maar ook als je geen Winddeler bent, leveren wij uitsluitend 100% groene stroom, afkomstig van onze molens.

Windenergie is duurzaam

Grijze stroom wordt opgewekt door kerncentrales en fossiele brandstoffen die op den duur opraken. Bij het opwekken uit fossiele brandstoffen, komen er gassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Kerncentrales hebben dat niet, maar produceren wel schadelijk afval. Hoe je het went of keert, grijze stroom heeft een gigantische impact op onze aarde. En daar mogen we best wat voorzichtiger mee omgaan. Windenergie is een slimme manier om groene stroom op te wekken. Het raakt nooit op en er komen geen schadelijke stoffen vrij. En met Winddelen van de Windcentrale zit je altijd goed. Je draagt met groene stroom je steentje bij aan een beter milieu en het is nog leuk ook!

 

Bereken maandbedrag

Profiteer nu van Winddelen!