Onze Partners

Met onderstaande bedrijven werken wij samen om onze missie te volbrengen!

 

 

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Sinds 1980 financieren zij initiatieven die bijdragen aan de kwaliteit van leven en een positieve verandering in de samenleving in gang zetten. Denk aan een betere zorg voor kwetsbare ouderen en kinderen en het verminderen van voedselverspilling. Of aan de productie van schonere energie.

 

Ponooc investeert in ondernemingen met een focus op duurzame energie (opwekking, distributie, opslag) en/of mobiliteit. De ondernemers die zij ondersteunt hebben innovatieve ideeën en worden gedreven door de overtuiging dat die ideeën zullen slagen. De investeringen van Ponooc worden gebruikt om het bedrijf te helpen versnellen en ‘de volgende stap’ te zetten. Ponooc is financier van ServiceHouse en daarmee van de Windcentrale.

Qwic is een Nederlandse fabrikant in e-bikes. Bij QWIC geloven ze dat elektrisch fietsen de huidige problemen van files en de luchtvervuiling sterk kan reduceren. De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

 

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren , sneller duurzaam wil maken. Dat doen we aan de hand van onze visie 2030 met een concreet actieplan en projecten.

 

 

 

Lagerwey is een Nederlandse windturbine fabrikant. Zij ontwerpen en produceren windturbines ‘in house’ en bieden een efficiënt en betrouwbaar product. Zij leveren projecten turn-key op, samen met een compleet service- en onderhoudspakket.

 

Winst uit je Woning wil woningen duurzamer, voordeliger, aantrekkelijker en comfortabeler maken. Dat is het veiligst, effectiefst en efficiëntst als alle betrokken partijen goed samenwerken. Zij werken in samenwerking met gemeentes om milieudoelstellingen te behalen. Zij organiseren daarvoor gezamenlijke inkoopacties waar iedereen profijt van heeft.

 

HIER opgewekt is hét platform voor iedereen die bezig is met lokale duurzame energie, en iedereen die daar interesse in heeft. Voor initiatiefnemers en klanten/leden van energiecoöperaties, maar ook voor samenwerkingspartners zoals gemeenten, provincies, corporaties, verenigingen van eigenaren en serviceverleners.

 

Het RegionaalEnergieloket is een product van GreenHome, ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om de verduurzaming van Nederland te versnellen.

 

 

Waka Waka ontwerpt, produceert en verkoopt lampen en powerbanks die oplaadbaar zijn met geintegreerde zonnepanelen. WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Iedereen kan gebruik maken van solar producten van dezelfde goede kwaliteit en mooi design.

 

 

Woon Duurzaam is het eerste bedrijf in Nederland dat op landelijk niveau mensen een integrale oplossing biedt voor een volledig gasloze woning. Zij vinden het ontzettend belangrijk dat de overgang van fossiele naar schone energie in snel tempo wordt opgepakt. Daarom hebben zij voor de komende jaren een ambitieuze missie opgesteld: iedere Nederlander woont in 2040 in een gasloos, energetisch en duurzaam huis wonen.