Terug naar alle molens

In aanbouw: een nieuwe windmolen!

Rouveen, Overijssel

De Windcentrale bouwt 3 nieuwe windmolens! Vanaf de oplevering begin 2019 komen de 3 windmolens voor 100% in handen van Winddelers.

De eerste kWh worden naar verwachting in april 2019 aan het net geleverd. En die groene stroom is dan meteen voor de Winddelers!

Volg de bouw via onze blog.

Locatie

Bisschopsweg
7954 Rouveen
Netherlands

De molens

De 3 windmolens die gebouwd worden zijn van het type Lagerwey L82, met een vermogen van 2.3 MW, met een rotordiameter van 82 meter en met een ashoogte van 85 meter. De tiphoogte is dus 126 meter.

Er is gekozen voor de Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey. Dit is een bedrijf met Nederlandse oorsprong, opgericht door onder andere Henk Lagerweij. Lagerwey heeft een unieke technologie ontwikkeld waardoor er minder onderdelen nodig zijn en er efficiënter stroom wordt opgewekt. De windmolens beschikken over een ‘direct-drive’ generator, waardoor er geen versnellingsbak nodig is, en over natuurlijke koeling door lucht. Dat betekent dat er minder bewegende delen nodig zijn, wat zorgt voor een hogere betrouwbaarheid, lagere onderhoudskosten en een hogere effectiviteit in energie-opwekking. De windmolens worden voor een groot deel ook in Nederland geproduceerd en geassembleerd.

Groene stroom

Het windpark gaat jaarlijks tegen de 15 miljoen kWh groene stroom opwekken. Dat is genoeg voor ongeveer 29.000 nieuwe Winddelen, en ongeveer 8.000 huishoudens.

Speciaal voor de inwoners in de omgeving van de nieuwe windmolens, bieden we Winddelen met korting aan. Zo kan iedereen in de buurt van de windmolens extra profiteren van de groene stroom die de windmolens opwekken. Voor meer informatie hierover, zie onze pagina over de kortingsregeling voor omwonenden.
In de herfst starten we met de verkoop van de Winddelen. Hiermee krijgen voor het eerst duizenden huishoudens uit heel Nederland de mogelijkheid om voor 100% zelf een windpark te bouwen om hun eigen duurzame stroom op te wekken. In de herfst maken we ook de namen van de windmolens bekend. Vanaf april 2019 gaan de windmolens stroom leveren en is de productie ook live te volgen via onze App.

Volg de bouw

De komende maanden zullen we regelmatig updates posten over de bouw van het windpark. Kijk voor het laatste nieuws op onze blog.
En wil je straks ook profiteren van de voordelige groene stroom van het nieuwe windpark? Schrijf je dan vrijblijvend in op de voorrangslijst voor Winddelen.

Ja, ik doe mee!