Over ons

Meer over ons

De Windcentrale draait op duurzame energie van:

Harm Reitsma


Nederland loopt ver achter op haar doelstellingen voor duurzame energie opwek in 2020. Dit heeft veel te maken met ons overheidsbeleid. Ik ben ervan overtuigd dat Nederlanders zelf veel sneller willen. Met de Windcentrale wil ik iedereen de mogelijkheid geven om zelf stappen te zetten. Als de overheid het niet doet dan doen wij het!

Anne Janssens


Ik vind het fantastisch om groene energie goedkoop en leuk te maken! Sinds januari 2012 werk ik er met volle energie en veel plezier om dit met de Windcentrale te realiseren.

 

Onze ambassadeurs:

Steeds meer burgers nemen samen het heft in eigen handen en bouwen mee aan een duurzame energievoorziening. Samen sneller duurzaam!!!
Marjan Minnesma – Directrice Urgenda, 3 keer uitgeroepen tot nummer 1 van de Trouw Duurzame top 100.
Met de Windcentrale wek ik net als duizenden anderen mijn eigen groene energie op en dragen we samen concreet bij aan een duurzamer Nederland
Jan Terlouw – Natuurkundige, schrijver, voormalig vice premier en politiek leider van D66, zet zich in voor verduurzaming van Nederland
De Windcentrale is een fantastisch initiatief omdat het burgers faciliteert om zelf een stap te zetten in de richting van een duurzamere samenleving. Dat ondersteun ik van harte.
Daan Dijk – Bestuurlijk, adviserend en ondernemend actief in duurzame energie, voormalig Managing Director Sustainable Business Development Rabobank Nederland
De Windcentrale is een beweging die is ingezet door wat mensen willen; transparantie, dingen beter doen, het heft in handen nemen. Maar wel mét elkaar. Zo'n beweging, daar word je een onderdeel van."
Oscar Kneppers – Entrepreneur, oprichter Emerce, Bright magazine en nu Rockstart.com

Energie 2.0: slimmer dan de gevestigde orde

Wij denken dat de huidige manier van energie leveren beter en goedkoper kan. Schoner en met minder partijen.

Deel de wind met windenergie uit je eigen molen

De Windcentrale is sinds 2010 bezig om dit concept te realiseren en werkt eraan om een stad zo groot als Utrecht te voorzien van Winddelen.

De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Door de mogelijkheid te bieden om mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie wat cruciaal is om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland van 14% duurzame opwek voor 2020 te bereiken. Met de Windcentrale kan elke particulier nu zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. Dat was hiervoor alleen mogelijk met zonnepanelen. Echter, voor zonnepanelen is én een behoorlijk hoog budget nodig én een geschikt dak met voldoende zonlicht. De ambities zijn groot: De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland hun eigen energie laten opwekken middels Winddelen.