Hoe werkt het?

We splitsen een windmolen in duizenden stukjes en noemen dat Winddelen®. Met Winddelen word je mede-eigenaar van een molen en produceer je je eigen groene stroom van Nederlandse bodem!

1. Hoe werkt de Windcentrale?

We maken het voor iedereen mogelijk om zelf stroom op te wekken:
 • We splitsen een windmolen in duizenden stukjes: Winddelen®.
 • Je kunt één of meer Winddelen kopen om je eigen stroom mee op te wekken.
 • Een Winddeel levert jaarlijks gemiddeld 500 kWh op.
 • Je opgewekte stroom is live te volgen via de app!
 • Ruim 15.000 mensen gingen je al voor.

2. Waarom meedoen?

Met Winddelen kun je op een leuke en eenvoudige manier je eigen groene stroom opwekken:
 • 100% groen: Uit je eigen Hollandse molen, en dus duurzaam.
 • Voordelig: Met Winddelen gaat je stroomrekening omlaag en ben je voordeliger uit.
 • Vaste prijs: Prijszekerheid bij stijgende stroomprijzen.
 • Zonder gedoe: Na je inschrijving regelt de Windcentrale alles.

3. Hoe komt de stroom bij mij?

De stroom van jouw Winddelen wordt door de Windcentrale bij je thuis afgeleverd, en in mindering gebracht op je stroomnota.
 • Om dit te kunnen doen is overstappen naar de Windcentrale nodig voor de levering van je stroom.
 • Zo zijn er nog minder tussenpartijen, dat is efficiënter en voordeliger.
 • Lees meer over groene energie van de Windcentrale.
Download de brochure

Stap nu over en word Winddeler!

De 3 meest gestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Winddelen is altijd voordelig
Met Winddelen van de Windcentrale zit je altijd goed. Je bent milieubewust bezig én het is nog voordelig ook. Niet iedereen heeft het type dak voor zonnepanelen of gigantisch grote achtertuin voor een windpark. En dan hebben we het nog niet eens over de prijs. Met Winddelen van de Windcentrale hoef je je over al deze onderwerpen geen zorgen te maken. Met een Winddeel koop je een stukje van een van onze windmolens in Nederland. Je bent dan, samen met andere Winddelers, mede-eigenaar van die molen. En dat is helemaal niet duur, want je hebt al een stukje windmolen voor € 233,- én het levert je ongeveer 6% rendement per jaar op.

Jouw windmolen
Goed om te weten: met een Winddeel van de Windcentrale ben je écht eigenaar van dat stukje windmolen. Met andere woorden: je ontvangt niet zomaar windenergie, je ontvangt de windenergie van JOUW molen. Je wekt dus écht zelf jouw eigen stroom op. Je kan zoveel Winddelen kopen als je wilt, zolang het maar niet meer dan 90% van je totale energieverbruik produceert. Je kan namelijk niet meer stroom opwekken dan dat je verbruikt. Een Winddeel levert ongeveer 500 kWh per jaar op. Ter indicatie: een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 3500 kWh per jaar. Op onze website kan je gemakkelijk berekenen hoeveel Winddelen je het beste kunt aanschaffen. En op onze blog kun je de bouw van de windmolen volgen.

Reststroom bij Winddelen
De stroom die je niet zelf opwekt, noemen we reststroom. Ook deze stroom kan je bij ons afnemen en is 100% groen. Wil je een totaalpakket bij je Winddelen? Dan leveren we ook CO2-gecompenseerd gas tegen de kostprijs erbij.

Hoe het werkt
Eigenlijk is het heel simpel: als het waait, draait de windmolen. De stroom die jouw Winddeel heeft geproduceerd leveren we bij jou thuis. De hoeveelheid geproduceerde windenergie trekken we vervolgens af van jouw energierekening. Dat gebeurt tegen het leveringstarief inclusief btw. Houd er wel rekening mee dat je nog exploitatiebijdrage moet betalen. Lees hier nog een keer alle informatie rustig door. Als eigenaar van een stukje windmolen, ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor de onderhoudskosten. Maak je geen zorgen, het onderhoud hoef je niet zelf te plegen want dat regelen wij voor je.

Meer informatie? Bekijk alles over Winddelen.

Het rekenmodel van Windcentrale is
goedgekeurd door Milieu Centraal

Er zijn Winddelen beschikbaar. Schrijf je nu in!