Winddelen in de dorpsmolen Bommelerwaard

 • Zelf eigenaar worden van een windmolen in de Bommelerwaard
 • Leuk en eenvoudig je eigen stroom opwekken
 • Concreet bijdragen aan een beter milieu

En dat nog voordeliger ook!

Word mede-eigenaar van de dorpsmolen!

Wat is de dorpsmolen?

In de Bommelerwaard wordt een windpark van 3 windmolens ontwikkeld, door de initiatiefnemer Windpark Bommelerwaard-A2 BV. Dit is een samenwerking tussen vijf lokale (agrarische) ondernemers uit het gebied en de Windunie.

Eén van de drie windmolens die gebouwd zal worden, is bedoeld voor de inwoners van de Bommelerwaard. Daarom noemen we die de dorpsmolen. Deze windmolen zal vanaf het moment dat hij draait voor 100% in handen komen van burgers en bedrijven uit de directe omgeving van het windpark, die zo hun eigen groene stroom kunnen opwekken. De Windcentrale heeft met de initiatiefnemers afgesproken dat wij de dorpsmolen mogelijk maken, door middel van het uitgeven van Winddelen.

Hoe werkt het?

 • De Vereniging Windpark Bommelerwaard-A2 ontwikkelt en bouwt het windpark van 3 windmolens. Naar verwachting worden de 3 windmolens in 2020 opgeleverd.
 • De Windcentrale richt een lokale coöperatie op, die bij de oplevering 1 windmolen van windpark Bommelerwaard-A2 koopt.
 • We splitsen deze windmolen in duizenden stukjes: Winddelen®.
 • Tijdens de bouw van de windmolen kunnen inwoners uit de Bommelerwaard één of meer Winddelen kopen, je wordt dan lid van de coöperatie en mede-eigenaar van de dorpsmolen. Zo kunnen omwonenden profiteren van de stroom en opbrengsten van de dorpsmolen.
 • Eén Winddeel levert minimaal 20 jaar lang gemiddeld 500 kWh per jaar op (een gemiddeld huishouden verbruikt 3.500 kWh).
 • De Windcentrale zorgt dat de stroom van de dorpsmolen thuis wordt afgeleverd en wordt verrekend met je stroomnota, daarvoor stap je voor stroom (en als je wilt ook voor gas) over naar ons.
 • Je opgewekte stroom is live te volgen via de app of computer.
 • Ruim 15.000 mensen voorzien op deze wijze al in hun eigen groene stroom (63.000 Winddelen in 10 molens).

Hoe kan ik meedoen?

Inwoners van de Bommelerwaard krijgen voorrang én korting bij de aanschaf van Winddelen in de dorpsmolen. Pas als iedereen uit de Bommelerwaard de kans heeft gehad om mee te doen met de dorpsmolen, krijgen burgers buiten de Bommelerwaard ook de kans om Winddelen te kopen. Door de extra korting voor de inwoners uit de Bommelerwaard, wordt voor hen het rendement van de Winddelen nog hoger.

Op dit moment zijn we de plannen aan het uitwerken voor de voorinschrijving en verkoop van Winddelen van de dorpsmolen. We zullen hier in de tweede helft van 2019 meer over bekend maken. Naar verwachting kunnen inwoners zich in 2019 voorinschrijven voor de dorpsmolen, en start de verkoop van de Winddelen zodra het startsein wordt gegeven voor de bouw.

Iedereen kan zich nu al vrijblijvend bij ons aanmelden als geïnteresseerde voor de dorpsmolen. Dan houden we je op de hoogte over de voortgang. Stuur ons daarvoor een e-mail: info@windcentrale.nl of bel ons tijdens kantooruren op 020 – 40 40 160.

Waarom meedoen?

Met Winddelen kun je op een leuke en eenvoudige manier je eigen groene stroom opwekken:

 • Voordelig: met Winddelen ben je bij gelijkblijvende of stijgende stroomprijzen voordeliger uit, en je kunt meeprofiteren van het nieuwe windpark
 • Vaste prijs: prijszekerheid bij stijgende stroomprijzen
 • 100% groen: uit je eigen dorpsmolen, en dus duurzaam
 • Zonder gedoe: na je inschrijving regelt de Windcentrale alles

Bekijk onze website voor meer algemene informatie over Winddelen. Als je meer wilt weten over de ontwikkeling van het windpark in de Bommelerwaard, kun je terecht op de website van de initiatiefnemer van het windpark: www.bommelerwaard-wind.nl.

Download de brochure over Winddelen

Ja, meld me aan voor de dorpsmolen!