2 augustus 2018

Nieuwe wieken aangekomen

Begin deze week zijn de wieken voor de nieuwe windmolens aangekomen in Nederland. Dit kunnen straks ook voor een deel jouw wieken worden!

De 41 meter lange wieken zijn per schip getransporteerd vanuit China en zondag aangekomen in de Eemshaven. Maandag zijn de wieken, of rotorbladen zoals ze eigenlijk moeten worden genoemd, gelost en tijdelijk opgeslagen in de haven. Er vindt eerst nog een inspectie plaats door een onafhankelijke partij, of er geen beschadigingen zijn opgetreden tijdens het transport. Daarna worden er ‘trailing edge serrations’ op geplaatst, ook wel bekend als ‘uilenveren’. Dit is een innovatie waarbij aan de achterkant van de wieken een soort kleine zaagtanden worden aangebracht. Daardoor verandert de luchtstroom achter de wieken iets, waardoor de wieken minder geluid maken, zonder dat dit invloed heeft op de productie.

Naar verwachting worden de wieken begin 2019 omhoog gehesen en geïnstalleerd op de nieuwe windmolen. De wieken worden dan ’s nachts naar de locatie getransporteerd op grote, lange vrachtwagens, waardoor ook de openbare weg op sommige plekken afgezet moet worden en er verkeersregelaars worden ingezet. Via deze blog houden we je op de hoogte met foto’s en videos. Te beginnen in de herfst, wanneer wordt begonnen met de aanleg van het fundament van de eerste windmolen.

Lees hier meer over de nieuwe windmolens die De Windcentrale gaat bouwen, en waar jij ook mede-eigenaar van kunt worden.

Wil je straks ook profiteren van de voordelige stroom van een nieuwe Lagerwey windmolen? Schrijf je dan vrijblijvend in op de voorrangslijst.

Lees meer

    Profiteer mee, word Winddeler!